English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Τι πρέπει να τρως πριν από μια εξέταση αίματος


Τι πρέπει να τρως πριν από μια εξέταση αίματος 

Σίγουρα όλοι θα έχουμε ακούσει διάφορα για το τι και αν πρέπει να τρώμε και να πίνουμε πριν τις ιατρικές εξετάσεις. Τι ισχύει όμως τελικά;
Άλλοι λένε να μην πίνουμε ούτε νερό πριν πάμε για εξετάσεις αίματος κι άλλοι να τρώμε κανονικά την προηγούμενη ημέρα για να μην αλλοιωθούν τα αποτελέσματα προς το…
καλύτερο. Τι ισχύει όμως τελικά;
Η πιο γρήγορη απάντηση είναι: «εξαρτάται από το είδος της εξέτασης αίματος που θα κάνετε». Ο γιατρός που θα σας «γράψει» την εξέταση αίματος σας θα σας πει αν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε πριν τις εξετάσεις.

Μπορείτε να φάτε και να πιείτε κανονικά πριν από κάποιες εξετάσεις αίματος. Σε άλλες περιπτώσεις όμως, θα σας δοθούν οδηγίες να μην φάτε ή να μην πιείτε (εκτός από νερό) πριν τις εξετάσεις. Μπορεί επίσης να σας που να μην πιείτε αλκοόλ ή να μην καπνίσετε πριν από κάποιες εξετάσεις.
Παρακάτω θα διαβάσετε μερικά παραδείγματα για διαφορετικές εξετάσεις αίματος και τι μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε για να προετοιμαστούμε γι’ αυτές. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα σας δώσει ο γιατρός σας.
Απλές εξετάσεις αίματος
Πριν τις γενικές εξετάσεις αίματος, δεν απαιτείται κανενός είδους νηστεία, καθώς δεν επηρεάζεται το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερες περιπτώσεις αποτελούν όμως, άλλες εξετάσεις όπως…
Εξετάσεις ελέγχου της γλυκόζης αίματος
Μην φάτε και μην πιείτε τίποτε εκτός από νερό για 8-10 ώρες πριν από τις εξετάσεις γλυκόζης αίματος. Οι εξετάσεις αυτές χρειάζονται για τη διάγνωση του διαβήτη, μια πάθηση που προκαλείται από την υπερβολική γλυκόζη (σάκχαρο) στο αίμα.
Εξέταση αίματος σιδήρου
Οι εξετάσεις αίματος για σίδηρο, συνήθως γίνονται το πρωί πριν φάμε οτιδήποτε. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να πάρετε χάπια σιδήρου ή δισκία για 24 ώρες πριν από τη δοκιμή σας. Το σώμα απορροφά πολύ γρήγορα το σίδηρο από τα τρόφιμα ή τα χάπια και αυτό μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό σας, επηρεάζοντας τα αποτελέσματα της εξέτασης.





enikos.gr