English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

10μηνο βρέφος με λευχαιμία

Το δικό του «Γολγοθά» ανεβαίνει εδώ και λίγες ημέρες ένα νεαρό ζευγάρι από τη Μυτιλήνη, από όταν στο μόλις 10 μηνών, αβάφτιστο αγοράκι τους διαγνώστηκε λευχαιμία. Το παιδί έχει εισαχθεί στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα» στην Αθήνα, ενώ οι γονείς, πέρα από την αγωνία τους για την υγεία του παιδιού τους, έχουν να...
σκεφτούν και τα έξοδα για την κάλυψη ακριβών εξετάσεων που ζητά το δημόσιο Νοσοκομείο.
Ένα μικρό πρήξιμο στην κοιλίτσα του παιδιού ήταν αυτό που ανησύχησε τους γονείς και το πήγαν στον παιδίατρο για να το εξετάσει. Η γιατρός τούς συνέστησε να κάνουν υπέρηχο και όταν πήγαν στο Νοσοκομείο Παίδων διαπιστώθηκε ότι είχαν διογκωθεί η σπλήνα και το συκώτι που παιδιού, τα αιμοπετάλια ήταν σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν το χειρότερο που θα μπορούσαν να περιμένουν, ότι το παιδί τους πάσχει από λευχαιμία.
«Δεν περιμέναμε ότι θα ακούγαμε κάτι τέτοιο, ζούμε έναν εφιάλτη. Δεν είχε αλλάξει τίποτα στην όρεξη ή στη διάθεσή του, ήταν μια χαρά. Εμείς νομίζαμε όταν το πηγαίναμε για εξετάσεις ότι πιθανόν να ήταν κάτι απλό, και όλα θα τελείωναν εκεί», λέει στο «Ε» ο πατέρας του παιδιού, Τάσος Βουδούρης.
Το παιδί χρειάστηκε να περάσει από πολλές και δύσκολες εξετάσεις, καθώς υποβλήθηκε και σε ολική νάρκωση για να ληφθεί δείγμα του μυελού των οστών, ενώ του χορηγήθηκαν και αιμοπετάλια. Από το Νοσοκομείο Παίδων μεταφέρθηκε στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα», όπου αμέσως ξεκίνησε να υποβάλλεται σε αγωγή που περιλαμβάνει και χημειοθεραπείες.
«Οι γιατροί μάς δίνουν ελπίδες ότι το παιδί μας μπορεί να καταφέρει, γιατί η ασθένεια διαπιστώθηκε έγκαιρα και δείχνει ν’ αντιδρά θετικά στη θεραπεία. Μας είπαν μάλιστα πως λόγω του ότι είναι και τόσο μικρό, δε θα θυμάται αργότερα όλα αυτά που πέρασε. Μπορεί όμως να χρειαστεί να μπαινοβγαίνουμε στα νοσοκομεία για τα επόμενα δυο χρόνια», λέει ο πατέρας του παιδιού.

Στα δύσκολα…

Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης συνεργείου μοτοσυκλετών, ενώ η γυναίκα του δεν εργάζεται. Τα χρέη από δάνεια απειλούν ήδη με κατάσχεση το σπίτι τους. Την ίδια ώρα, από το Νοσοκομείο τούς ζητήθηκε να καταβάλουν 2.000 ευρώ μέχρι σήμερα Τετάρτη για μια ακριβή εξέταση, καθώς - όπως τους έγινε γνωστό - τα δείγματα στέλνονται στο εξωτερικό και κοστίζουν. Την ίδια εξέταση μπορεί να χρειαστεί να κάνει το παιδί σε τακτά χρονικά διαστήματα ανά 30 με 40 ημέρες.
«Δε μ’ απασχολούν αυτήν τη στιγμή τα έξοδα, οι δόσεις για τα δάνεια, τίποτα. Μέσα από το πρόβλημα της υγείας του παιδιού μας βλέπουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής. Για μας πλέον τίποτα δεν έχει σημασία. Δε με νοιάζει αν θα μου πάρουν το σπίτι, με νοιάζει να σώσουμε το παιδί», είναι τα συγκλονιστικά λόγια του πατέρα.
Για την περιπέτεια της οικογένειας Βουδούρη έχει ενημερωθεί και το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ήδη στελέχη της Οργάνωσης
πρόκειται ν’ αναλάβουν την υποστήριξη της οικογένειας στο δύσκολο αγώνα που έχουν ξεκινήσει.

http://www.emprosnet.gr