English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Παρέμβαση εισαγγελέα για την πλατεία Αρχαίας Αγοράς

Πριν από μερικούς μήνες 850 κάτοικοι της περιοχής της πλατείας αρχαίας αγοράς συνυπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία και γνωστοποίησαν τη δυσαρέσκειά τους στο Δήμο Θεσσαλονίκης και στις...
 εισαγγελικές αρχές.

Ο εισαγγελέας ανέθεσε ανακριτική διαδικασία στο τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διότι τα καταγγελλόμενα αφορούνσυνεχή παραβατικότητα στην περιοχή της πλατείας.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η δημοτική αρχή ολιγωρεί και ότι μέχρι τώρα μόνο η Αστυνομική Διεύθυνση έχει μεριμνήσει για να καταστέλλεται η παραβατική συμπεριφορά. Κι αυτό όσο βρίσκονται στην πλατεία οι αστυνομικοί. Όταν φεύγουν η πλατεία παραδίδεται στην παρανομία.

«Ολο αυτό το διάστημα έχουμε δει απίστευτες εικόνες. Όσοι γυρνούν τη Θεσσαλονίκη και μαζεύουν σκουπίδια προς ανακύκλωση καταλήγουν εδώ για να φάνε, να κοιμηθούν, να κάνουν την ανάγκη τους.
Τους έχουμε δει να ανοίγουν τα ΚΑΦΑΟ και να παίρνουν ρεύμα για να φορτίσουν το κινητό τους, ακόμη και ηλεκτρικό κατσαρολάκι έβγαλαν κάποια στιγμή», δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου των κατοίκων Κάτια Αρναούτογλου.

Η τελευταία υπόσχεση της διοίκησης του δήμου προς τους αγανακτισμένους κατοίκους ήταν ότι θα οριστεί μια λαϊκή συνέλευση, όπου το θέμα θα συζητηθεί παρουσία αντιδημάρχων. Υπόσχεση που παραμένει ανεκπλήρωτη.

zougla.gr