English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

"Ένα χρόνο δεν έκαναν τίποτα για το αεροδρόμιο Καστελίου"!

"Ένα χρόνο δεν έκαναν τίποτα για το αεροδρόμιο Καστελίου"!
Ουδείς...ενόχλησε την ευρωπαϊκή τράπεζα! Τους υπουργούς Υποδομών...κατήγγειλε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Στ.Αρναουτάκης- Στον Μ.Βορίδη σήμερα οι φορείς Στον Μάκη Βορίδη πάνε σήμερα οι βουλευτές και οι φορείς της Κρήτης για το αεροδρόμιο Καστελίου, αλλά κρατούν...μικρό καλάθι. Και πώς άλλωστε να έχουν προσδοκίες για ένα τέτοιο έργο από ένα προσωρινό υπουργό και μια μεταβατική κυβέρνηση όταν άλλες, 'κανονικές' κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα για το...
 αεροδρόμιο όπως κατήγγειλε χθες ο περιφερειάρχης κ.Αρναουτάκης;

Οι βολές περιφερειάρχη κατά των κ.Ρέππα, Ραγκούση και Μαγκριώτη δεν ήταν τυχαίες αφού ο κ.Αρναουτάκης αποκάλυψε ότι σε συζητήσεις που είχε με κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων του είπαν ότι...ουδείς ένα χρόνο τώρα τους έχει απασχολήσει με το έργο!

'Εμείς πάμε στον υπουργό Υποδομών για το αεροδρόμιο. Αλλά τι να περιμένουμε να κάνει ο κ.Βορίδης που είναι εκεί για λίγο διάστημα όταν άλλοι δεν έκαναν αυτό που έπρεπε το προηγούμενο διάστημα' είπε ο κ.Αρναουτάκης χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο καταγγέλοντας στην ουσία τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που δεν προχώρησαν το θέμα του αεροδρομίου Καστελίου.

'Είχαμε επαφές με την ΕΤΕπ που μας είπαν ξεκάθαρα ότι ένα χρόνο τώρα δεν τους έχουν απασχολήσει από την Ελλάδα για το αεροδρόμιο! Πώς μπορεί να γίνει αυτό το έργο έτσι όπως είναι η κατάσταση στην οικονομία μας χωρίς την ΕΤΕπ;' Τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Πάντως οι φορείς θα πάνε σήμερα στον υπουργό Υποδομών για να συζητήσουν...φιλολογικά περισσότερο το θέμα, να ενημερώσουν τον υπουργό να και θα έπρεπε να είχε ενημερώσει για τα πάντα ο υφιστάμενός του κ.Μαγκριώτης.

Η συνάντηση γίνεται ως συνεχεια της συσκεψης των φορέων στο Καστέλι όπου υπήρξε η επαναβεβαίωση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Ηρακλείου και της Κρήτης ότι το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό .

Από τη σύσκεψη προέκυψε η σταθερή άποψη των αιρετών της Κρήτης ότι το έργο του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι θα αποτελέσει έργο πνοής και θα τα οφέλη θα υπερβούν τα όρια του δήμου Μινώα Πεδιάδος, ενώ τονίστηκε σε όλους τους τόνους (με αφορμή και τη φημολογία για ... χαμηλωμένο πήχυ μετά τον άγονο διαγωνισμό) ότι "εκπτώσεις" στο έργο δε θα γίνουν ανεκτές.

Το σύνολο των συμμετεχόντων στη σύσκεψη υπογράμμισε την ανάγκη του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου για το νησί και για το νομό Ηρακλείου.

Oι Βουλευτές του Νομού τάχθηκαν υπέρ των απόψεων της Δημοτικής Αρχής και συμφώνησαν στην αναγκαιότητα διακομματικής συσπείρωσης γύρω από ένα κοινό σχεδιασμό διεκδίκησης.


cretalive.gr