English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Εκπαίδευση των Πυροσβεστών της Π.Υ. Λαυρίου

223Την Τρίτη και Τετάρτη 22 και 23 Νοεμβρίου έγινε προγραμματισμένη εκπαίδευση των μονίμων και εθελοντών πυροσβεστών της Π.Υ. Λαυρίου στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Η εκπαίδευση αποτελείτο από την ξενάγηση και ενημέρωση στους χώρους της πυροσβεστικής του αεροδρομίου, στις δραστηριότητές της και στον τρόπο που είναι σχεδιασμένη να επεμβαίνει στα συμβάντα, καθώς επίσης...
 εκπαίδευση στα ειδικά οχήματα και μέσα επέμβασης.
Στην συνέχεια οι πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο πεδίο ασκήσεων όπου έγινε κατάσβεση πυρκαγιάς προπανίου μεγάλης έντασης στον ειδικό εξομοιωτή που μεταφέρει ουσιαστικά το σενάριο της πυρκαγιάς στο πεδίο ασκήσεων με μεγάλο ύψος φλόγας , όπου οι πυροσβέστες με πλήρη εξοπλισμό επεμβαίνουν και εξασκούνται σε τεχνικές κατάσβεσης .
Η εκπαίδευση συνεχίσθηκε με το σενάριο εξεύρεσης θυμάτων σε κτίριο με πολύ καπνό όπου οι πυροσβέστες με μηδενική ορατότητα έπρεπε να ερευνήσουν τους χώρους κάνοντας χρήση αναπνευστικών συσκευών. Η άσκηση έλαβε τέλος στις 3 μ.μ. σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία. Την διοργάνωση της άσκησης επιμελήθηκε ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Λαυρίου επιπυραγός Καλανιώτης.
Καθόλη την διάρκεια του χειμώνα το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα συνεχιστεί ώστε να κρατηθεί το αξιόμαχο του μονίμου και εθελοντικού προσωπικού σε ιδιαίτερα υψηλό σημείο ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιοδήποτε συμβάν κληθούν.