English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ «ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ»

Την υποστήριξή του υπέρ του «Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Δικτύων και των Πληροφοριών, ΕΝΙΣΑ», στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικοδόμησης, εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη»....

Με ψήφισμα που εξέδωσε ο σύλλογος, μεταξύ άλλων, στηρίζει την ύπαρξη και ενίσχυση του ΕΝΙΣΑ, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

Παράλληλα χαιρετίζει τους πολίτες του Ηρακλείου και της Κρήτης, για την αμέριστη υποστήριξή τους στον ΕΝΙΣΑ και στους εργαζόμενούς του, την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη, για την ενεργή υποστήριξή του στην εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού και την έδρα του στην πόλη του Ηρακλείου, το ΙΤΕ και το πανεπιστήμιο Κρήτης για τη συμπαράστασή του, υλική και ηθική, στην εγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού και των εργαζομένων του στην Κρήτη.

Επιπλέον χαιρετίζει την ελληνική πολιτεία και τους διαδοχικούς εκπροσώπους της, για τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στη δημιουργία του Οργανισμού, στον ορισμό του Ηρακλείου της Κρήτης ως έδρα του και για τις προσπάθειες που κατέβαλε και που θεωρεί αυτονόητο ότι θα συνεχίσει να καταβάλει, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, για την εδραίωση του Οργανισμού και της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδρυση και η λειτουργία του συλλόγου «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη», ήρθε ως απάντηση στην αμοιβαία φιλία των λαών της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου και της προσήλωσής τους στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση, μέσα από την ανάπτυξη της φιλίας, του αλληλοσεβασμού, της αλληλοκατανόησης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της κοινής δράσης για την πρόοδο, την ευημερία, την ειρήνη και την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής οικοδόμησης.

Τέλος το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, καλεί όλους να στηρίξουν και να υπερασπιστούν την ευθύνη και το δικαίωμα για μία ισόρροπη ανάπτυξη της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ευρώπης, χωρίς διακρίσεις, προκαταλήψεις και ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ