English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Εθνική Εορτή της Αυστραλίας

Επί τη ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Αυστραλίας, η Πρέσβης της Αυστραλίας Α.Ε. κα Τζένη Μπλούμφιλντ παρέθεσε δεξίωση σήμερα (1 Φεβρουαρίου) στο Σαρόγλειο Μέγαρο. Μαζί με τους υψηλούς καλεσμένους της γιόρτασε τη σύγχρονη Αυστραλία. Οι καλεσμένοι είχαν επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε δύο θεματικές εκθέσεις που αναδεικνύουν το κοινό παρελθόν των δύο χωρών: τους κοινούς τους....
αγώνες για την ελευθερία και δημοκρατία κατά τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και τη σημαντική συμβολή των Ελλήνων μεταναστών στην νέα τους πατρίδα, την Αυστραλία. Το 2012 είναι η 60η επέτειος της μεταπολεμικής μετανάστευσης από την Ελλάδα στην Αυστραλία. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γεωργίου,o Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Γεωργιάδης, βουλευτές όλων των κομμάτων, μέλη του διπλωματικού σώματος, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένου του Αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη, και πολλοί άλλοι.
Κατά το σύντομο χαιρετισμό της, η Πρέσβης κα Μπλούμφιλντ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι αδιάσπαστοι δεσμοί που σφυρηλάτησαν οι δύο χώρες μέσα στο χρόνοαναδεικνύονται ακόμη περισότερο σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα. Η κ.Μπλούμφιλντ εξέφρασε την αλληλεγγύη της Αυστραλίας σ΄αυτή τη δύσκολη περίοδο καθώς και την πεποίθηση ότιη Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την κρίση ακόμα πιο δυνατή.