English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ - ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ


Τον «θάλαμο επιχειρήσεων» για την πάταξη του παρεμπορίου εγκαινίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκης στο παλαιό υπουργείο Εμπορίου, στην πλατεία Κάνιγγος, τοποθετώντας επικεφαλής...
τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δ. Μπουλούκο, ενώ συντονιστής έχει οριστεί ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνός. 

Στο συντονιστικό όργανο συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών για τη δίωξη του παραεμπορίου (Γενική Γραμματεία Εμπορίου, ΕΛΑΣ, ΣΔΟΕ, τελωνεία, Περιφέρεια Αττικής, ΚΕΔΕ, Δημοτική Αστυνομία, Λιμενικό) και φορέων επιχειρηματικού κόσμου (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος). Ο θάλαμος επιχειρήσεων του κέντρου εδρεύει στον έκτο όροφο του κτιρίου και οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για καταγγελίες στο τετραψήφιο 1520. 

Σε δήλωση του ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως «πριν από περίπου είκοσι ημέρες, κάναμε μια μεγάλη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους και από αύριο περνάμε από τη θεωρία στην πράξη. Ξεκινάει μια μεγάλη και διαρκής επιχείρηση–σκούπα για την πάταξη του παραεμπορίου στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Θέλουμε να υπάρχει συντονισμός σε καθημερινή βάση και δεν μας ενδιαφέρει απλά και μόνο η καταστροφή ορισμένων προϊόντων στο δρόμο. Μας ενδιαφέρει και αυτό. Μας ενδιαφέρει παράλληλα και κυρίως να αντιμετωπιστεί το κακό στη ρίζα του. Γι’ αυτό συμμετέχουν στην προσπάθεια εκπρόσωποι του ΣΔΟΕ, εκπρόσωποι των τελωνείων και εκπρόσωποι της Αστυνομίας. Διότι δεν πάει άλλο πια η κατάσταση με το παραεμπόριο». 


fimotro.blogspot.com