English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ...


Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάστηκε σε ευρεία υπουργική σύσκεψη η από κοινού διαχείριση αποτροπής των μεταναστευτικών ροών και ο καλύτερος συντονισμός δράσης, ενόψει της αναμενόμενης αύξησης του αριθμού παράνομων...
μεταναστών, λόγω της κατάστασης στη Συρία.
Αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασία των τριών σωμάτων, ενώ επισημάνθηκαν οι δίοδοι που αντιμετωπίζουν το μεγάλο κύμα λαθρομετανάστευσης προς την Ελλάδα.
'' Εντείνουμε το συντονισμό μεταξύ των συναρμοδίων υπουργείων για να αντιμετωπίσουμε το θέμα της λαθραίας μετανάστευσης, αλλά και του κύματος προσφύγων από τη Συρία '', τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιοτόπουλος και ανέφερε ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει, με βάση τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τιμώντας την  παράδοση του Ελληνικού Έθνους από τα χρόνια της Ελληνικής Κλασσικής Αρχαιότητας μέχρι σήμερα. Πρόσθεσε ότι η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης είναι να επιχειρήσει να ανασχέσει το κύμα λαθρομετανάστευσης στην περιοχή που επιχειρεί να εισέλθει στη χώρα, δηλαδή στην ακριτική περιοχή του Αιγαίου, στα θαλάσσια σύνορα μας.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι στη σύσκεψη έγινε περαιτέρω συζήτηση του σχεδίου '' ΙΩΝ'', που έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των πιθανών προσφυγικών ροών, εξαιτίας της κρίσης της Συρίας και που έγινε αποδεκτό το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό και ανέφερε ότι θα εξειδικευθούν οι λεπτομέρεις για την άμεση δυνατότητα υλοποίησης του.
'' Η λαθρομετανάστευση είναι ένα πανευρωπαικό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Είναι ένα πρόβλημα που η χώρα μας δυστυχώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της '', δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.



fimotro.blogspot.com