English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Τον έκλεψαν .."έφαγε" και πρόστιμο από το Δικαστήριο !

Τον έκλεψαν .."έφαγε" και πρόστιμο από το Δικαστήριο !
"Και κ… και δαρμένος"  αισθάνεται ένας 70χρονος από χωριό του Ηρακλείου ο οποίος καλείται από τη Δικαιοσύνη να πληρώσει πρόστιμο 120 ευρώ επειδή δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ως... βασικός μάρτυρας
για να στηρίξει την κατηγορία σε βάρος ενός 25χρονου ο οποίος τον έκλεψε.
 
Ο ηλικιωμένος δεν γνώριζε ότι επρόκειτο να γίνει η δίκη, αφού καμία αρμόδια Αρχή όπως τονίζει δεν τον ενημέρωσε για το τι πρέπει να κάνει και πληροφορήθηκε την ποινή που του επιβλήθηκε όταν ήδη ήταν πολύ αργά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεσή του ανέφεραν ότι πράγματι ο άνθρωπος αυτός δεν είχε καμία ενημέρωση, δεν του είχε επιδοθεί καμία κλήση προκειμένου να παραβρεθεί στο δικαστήριο.
 
«Όταν πλέον είχα πάει στο σπίτι μου, γύρω στις 12.30 το μεσημέρι μού είπαν ότι θα έπρεπε να είμαι στο δικαστήριο στις 12 μ.μ. Δεν ήξερα ότι θα πάω μάρτυρας και όταν το πληροφορήθηκα έπεσε από τα σύννεφα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς χθες το μεσημέρι που πήγε για να δει τι συμβαίνει .

Πάντως είναι πολύ πιθανόν όταν θα γίνει η δίκη, η οποία αναβλήθηκε, ο πρόεδρος του δικαστηρίου να διαγράψει το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον ηλικιωμένο.

Η περίπτωση του αφορά σε υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν 25χρονο ο οποίος γέμισε το αυτοκίνητό του με βενζίνη και έφυγε χωρίς να πληρώσει το ποσό που όφειλε. Ο νεαρός άνδρας ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία
είναι από τα πιο ταραχοποιά στοιχεία της περιοχής πήγε στο βενζινάδικο του 70χρονου, ζήτησε να του βάλουν 40 ευρώ βενζίνη και όταν ο υπάλληλος έκλεινε την τάπα, εκείνος πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε.

Το Ι.Χ το οποίο οδηγούσε είχε τουλάχιστον εννέα οπές στο πίσω μέρος του από πυροβολισμούς δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας, όμως ο υπάλληλος του βενζινάδικου συγκράτησε τα χαρακτηριστικά του και ενημέρωσε την αστυνομία.
Άνδρες του ΤΑΕ Μεσαράς οι οποίοι περιπολούσαν εντόπισαν το αυτοκίνητο και τον 25χρονο, ο οποίος μόλις είδε τους αστυνομικούς προσπάθησε να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε και συνελήφθη.
Στο δικαστήριο όπου οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου ζήτησε και πήρε αναβολή και η υπόθεσή του θα εκδικαστεί τους επόμενους μήνες.

Πηγή : ΠΑΤΡΙΣ