English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Αυτόφωρο σήμερα για τον πρόεδρο της Ένωσης Σητείας

Αυτόφωρο σήμερα για τον πρόεδρο της Ένωσης Σητείας
Συνελήφθη για μη καταβολή δώρου στους εργαζόμενους στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών
Στο αυτόφωρο  θα οδηγηθεί σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Σητείας ο οποίος προσήχθη χθες στην Εισαγγελία Λασιθίου μετά από μήνυση εργαζομένων στη συνεταιριστική οργάνωση που δεν έχουν πληρωθεί το 13ο μισθό.
Το σύνολο της οφειλής για το δώρο των Χριστουγέννων της Ένωσης Σητείας είναι...
 70.000 ευρώ, από τα οποία τα 20.000 διεκδικούν αξιοποιώντας τη σχετική νομοθεσία 24 στους 64 εργαζομένους.

Όπως έγραψε το Cretalive μερίδα εργαζόμενων κίνησε διαδικασίες για τη μη καταβολή του δώρου, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά στον Επόπτη Εργασίας Λασιθίου. Η μηνυτήρια αναφορά οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και από εκεί στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

Χθες αστυνομικοί προσήγαγαν τον κ. Βακόντιο στην Εισαγγελία η οποία στη συνέχεια τον άφησε ελεύθερο και σήμερα παραπέμπεται στο αυτόφωρο.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι θα επιβληθεί πρόστιμο στη συνεταιριστική οργάνωση και στον πρόεδρο της θα επιβληθεί ποινή φυλάκισης από 1 έως 6 μήνες. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις ο κ. Βακόντιος θα καταθέσει έφεση και θα αφεθεί ελεύθερος.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της συνεταιριστικής οργάνωσης, η Ένωση περιμένει να πληρωθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης, θέμα το οποίο έχει «κολλήσει» στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Περίμενε ότι θα εισέπραττε αυτό το ποσό πριν τα Χριστούγεννα, λένε αρμόδιοι της ΕΑΣ Σητείας, πράγμα όμως που δεν έγινε, με αποτέλεσμα η συνεταιριστική οργάνωση να πληγεί ανεπανόρθωτα αλλά και να αφήσει δεκάδες οικογένειες χωρίς χρήματα τις μέρες των γιορτών

Με πληροφορίες από "Πατρίς"